Ved du at …

* 80 – 90 % af årsager til rygsmerter er uspecifikke smerter fra muskler/led og ligamenter.

* 10% kommer fra tryk på nerverødder fra diskusprolaps eller spinalstenose (forsnævring af rygmarvskanalen).

* 1 – 5% kommer af fraktur, tumor eller gigt.

Ved de uspecifikke smerter kan årsagerne være …

* Muskelspændinger pga overbelastning.

* Dårlig holdning fra hverdagslivet.

* Musklerne kan være svage og utrænede og dermed ikke beskytte ryggen optimalt og der kan opstå inflammation ved en overbelastning eller en skade i ryggen.

* Med alderen svækkes vores discus i ryggen da vandindholdet mindskes, hvilket reducerer evnen til at dæmpe stød, hvorved der nemmere opstår tryk på      nerverødder.

* Indenfor zoneterapi lægges der også vægt på om der er andre udfordringer i hverdagslivet, der kan give årsag til stress og spænding i kroppen, i forbindelse med rygsmerter.

Jeg har i oktober 2022 taget et ekstra kursus i behandling af rygsmerter og fået ekstra brugbar viden i denne, for så mange belastende udfordring.

Når jeg behandler vil jeg umiddelbart have fokus på de uspecifikke smerter, da f.eks skader og diskusprolaps har brug for ro når de lige er opstået.

Ved behandling af rygsmerter vil jeg bl.a. lægge vægt på om der er skævhed i kroppen og med zoneterapi teste om det er psoasmusklen, piriformismusklen Si-leddet (sacro – iliacaleddet) iskiasnerven eller flere af dem, der kan give anledning til rygsmerter. Selvfølgelig sat ind i en sammenhæng med resten af kroppen.

Jeg vil også have fokus på de mindre multifidus muskler der er med til at stabilisere rygsøjlen.

Er der tale om inflammation vil jeg anbefale dig at have fokus på antinflammatorisk kost.