Rigtig mange kvinder – og mænd – døjer med tilbagevendende blærebetændelse. Blærebetændelse kan være utrolig smertefuld og sætte en helt ud af spillet.

Når man har haft tilbagevendende blærebetændelser dannes der arvæv på indersiden af blæren, hvor bakterier lettere kan sætte sig. Har du en lidt slap blære danner det også grobund for bakterier

Det er vigtig at komme i behandling så betændelsen ikke spreder sig til nyrerne og giver større udfordringer. Behandling vil for langt de fleste bestå af antibiotika, men bakterier bliver gennem årerne også resistente overfor antibiotika der ellers virkede før i tiden og det kan være hårdt for kroppen at være i mange behandlinger.

Det der er udfordringen er som sagt så, at det kan være svært at komme af med igen. Har man først én gang haft blærebetændelse vil den ofte vende tilbage (jeg taler af erfaring)  men det kan lade sig gøre at blive symptomfri!

Med zoneterapi kan man komme rigtig langt ved at arbejde på nyre og blære området, lymfesystemet, og i det hele taget løsne op i hele bækkenområdet i områder med smerte sidder der ofte blokeringer. Der skal også være fokus på slimhinder!

Homøopati kan være godt sideløbende til at forebygge, samt en god tranebærsaft uden sukker.

Ved enhver betændelsestilstand i kroppen – både her og nu og på den lange bane –  vil det være godt at have fokus på antiinflammatorisk kost.